petak, 17. srpnja 2009.

Svatko je od nas, bar jednom u životu, poželio kraj sebe mistično, tajnovito, samo njemu vidljivo, čarobno biće. A čini se da ih danas želimo više nego ikad. Bila to Kosjenka smirujućeg glasa iz naše mladosti ili buntovni stakleni čovječuljak, snovi su uvijek dobrodošli. Knjiga je stvarnost koju možete zatvoriti ako vam se ne sviđa, okrenuti novo poglavlje kad prethodno dobro završi, i uvijek imati slobodu da vidite bića, svojstvena samo vama koja vam nitko ne može oduzeti.


I ovu stranicu možete preskočiti, ali samo ako priznate da u njoj nećete naći vile, patuljke, vlastito djetinjstvo i tajne prolaze iz stvarnosti u snove.


Mali Jonas, ispao iz pera Lois Lowry, živio je u svijetu bez boli, nepravde, siromaštva i tame. I shvatio da takav svijet nema ni glazbu, ni boje, ni osjećaje. Je li savršenstvo svijeta u nama ili u priviđenju da je sve u redu, otkrijte sa Jonasom u knjizi Davač. Otkrit ćete da je i bol bolja od ništavila.


A tada se pridružite našem fantastičnom svijetu legendi i čarolija. Ljepše je nego vani.
I kako bi rekla Judy Allen, "pokušati definirati riječi "fantastika" isto je što i pokušati maglu uhvatiti ribarskom mrežom".

2 komentara:

  1. Ovo mi se sviđa, "uhvatiti maglu mrežom".
    Ne možeš je ni pod deku skriti,
    Niti jesti , niti piti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam osječaj da ću se ovim blogom vratiti u djetinjstvo

    OdgovoriIzbriši