subota, 18. srpnja 2009.

Na kišni dan kao što je bio ovaj, nema boljeg nego prepustiti sat-dva nekoj dobroj knjižari. Srećom, čarolija djetinjstva ne dotiče samo mene i kad iz tog prostora izađeš na kišu kao knjiški moljac, nije te briga za oluju, blato i pitanje rade li brisači na isluženom vozilu. Važno je samo da te malo vremena dijeli od nove priče. A ova je bila čudesna. Merlinova knjiga tajni.

Uz savjete kako letjeti, tajnama čarobnih napitaka, preobrazbama, mističnim ljubimcima, osmjehnete se na recept za "uklanjanje čireva, natečenih limfnih čvorova, prišteva te svih kvrga rugobnoga izgleda". Treba li išta više u turoban, kišni dan?

A sav jači spol oduševit će se Merlinovom činjenicom da su vještice i čarobnjaci ustvari - jedno te isto. Razlika je samo u tome što vještice koriste magiju za zabavljanje susjeda i ponekim iscjeliteljskim poslom, a čarobnjaci su tu zbog puno viših ciljeva. Kad malo razmisliš, doba magije i doba ovog opakog milenija i ne razlikuje se baš previše. Samo je zabava susjeda sada viši cilj.
Ako vam neka prevelika ptičurina, čudne prostorne orijentacije preleti preko krova, odmah isprika. Samo vježbam. Nikad ne znaš koliko si dobar učenik ako te koji put ne sruši loš pokušaj.

Nema komentara:

Objavi komentar